Нийслэлийн хүн амын 2020 оны хаврын улирлын хүнсний хэрэгцээнд зориулан нийт 12 мянган тонн махыг бэлтгэсэн. Бэлтгэсэн махыг Улаанбаатар хотын
Нийслэлийн хүн амын 2020 оны хаврын улирлын хүнсний хэрэгцээнд зориулан нийт 12 мянган тонн махыг бэлтгэсэн. Бэлтгэсэн махыг Улаанбаатар хотын
Даваа гаригаас /2020.3.9/ эхлэн нийслэлийн зургаан дүүргийн 279 цэгт нөөцийн махыг худалдаалж эхэлнэ.
Засгийн газраас 2020 онд 20 мянган тонн мах
Засгийн газрын шийдвэрээр нийслэлийн хаврын улирлын махны хэрэгцээнд зориулан 20 мянган тонн мах бэлтгэн нөөцлөөд байна. Энэ нь өнгөрсөн жилийнхээс
Нийслэл энэ оны хавар 20 мянган тонн мах бэлтгэн нөөцлөхөөр төлөвлөсөн. Одоогоор нийслэлчүүдийн хэрэгцээнд 13.886 тонн махыг 52.3 тэрбум төгрөгөөр
Манай улс нэг хүнд ногдох махны хэрэглээгээр дэлхийд 11-рт орж, нийт махны дотоодын нийт үйлдвэрлэлтийн ДНБ-ий харьцаа нь 14.5 хувь
Баянхонгор аймагт “Баянхонгор констракшн” компанийн “Мах март” үйлдвэрт энэ сарын 25-ны 09.30 цагт “Хүн ухаан алдаж, бие нь муудсан” гэх
Өнгөрсөн хавар нөөцийн мах худалдаанд гарах үед үхрийн мах зарим дэлгүүрт 16 мянга 500 төгрөг хүртэл өссөн. Хаврын тарчиг цагт
Хоол хийхээс өмнө махыг угааж болохгүйг АНУ-ын Хөдөө аж ахуйн яамнаас хийсэн судалгааны үр дүн харуулжээ. Тус яамны Хүнсний аюулгүй
“Мах сүүний анхдугаар аян”, Засгийн газрын 2019 оны тавдугаар сарын 22-ны өдрийн 23 дугаар хуралдааны тэмдэглэлийн дагуу нийслэлийн иргэдийн махны
Нийслэлийнхний хүнсний хаврын хэрэглээг хангах, махны үнэ тогтворжуулах зорилгоор жил бүр нөөцийн махыг худалдаанд гаргадаг. Энэ жилийн хувьд 4000 тонн