Баянхонгор аймагт “Баянхонгор констракшн” компанийн “Мах март” үйлдвэрт энэ сарын 25-ны 09.30 цагт “Хүн ухаан алдаж, бие нь муудсан” гэх
Баянхонгор аймагт “Баянхонгор констракшн” компанийн “Мах март” үйлдвэрт энэ сарын 25-ны 09.30 цагт “Хүн ухаан алдаж, бие нь муудсан” гэх
Өнгөрсөн хавар нөөцийн мах худалдаанд гарах үед үхрийн мах зарим дэлгүүрт 16 мянга 500 төгрөг хүртэл өссөн. Хаврын тарчиг цагт
Хоол хийхээс өмнө махыг угааж болохгүйг АНУ-ын Хөдөө аж ахуйн яамнаас хийсэн судалгааны үр дүн харуулжээ. Тус яамны Хүнсний аюулгүй
“Мах сүүний анхдугаар аян”, Засгийн газрын 2019 оны тавдугаар сарын 22-ны өдрийн 23 дугаар хуралдааны тэмдэглэлийн дагуу нийслэлийн иргэдийн махны
Нийслэлийнхний хүнсний хаврын хэрэглээг хангах, махны үнэ тогтворжуулах зорилгоор жил бүр нөөцийн махыг худалдаанд гаргадаг. Энэ жилийн хувьд 4000 тонн
Нийслэлийнхний хүнсний хаврын хэрэглээг хангах, махны үнийг тогтворжуулах зорилгоор жил бүр нөөцийн махыг худалдаанд гаргадаг. Энэ жилийн хувьд өмнөх жилийнхээс
Бэлтгэсэн нөөцийн махны 42 хувийг борлуулаад байгаа юм байна. Үлдсэн нөөцийн махыг зургадугаар сарыг дуустал борлуулна гэв.
Нэг хүнд хоёр уут буюу 5-6 кг -аас дээш мах худалдахгүй байгаа аж. Хямд үнэтэй мах ахиу авъя гэвэл дахин урт дараалалд зогсох шаардлагатай.
Махны үнэ өсөн нэмэгдээд буй энэ цаг үед хэрэглэгчдэд нөөцийн махны худалдааг илүү ойртуулах, борлуулалтыг нэмэгдүүлэх зорилгоор энэ сарын 18,
Монгол Улсын Засгийн газрын 2016 оны 212 дугаар тогтоолоор батлагдсан “Мах, сүүний анхдугаар аян”-ыг орон даяар өрнүүлж, хаврын улиралд нийслэлийн