Өндөг идэх нь сайн гэж хангалттай сонссоноос өндөгний хальсыг идэх тухай огт сонсоогүй олон хүн байгаа байх. Өндөгний хальсыг хаяснаар
Өндөг идэх нь сайн гэж хангалттай сонссоноос өндөгний хальсыг идэх тухай огт сонсоогүй олон хүн байгаа байх. Өндөгний хальсыг хаяснаар
Балар эрт цагт
Зүүн Энэтхэгийн дурсгалд тэмдэглэснээр МЭӨ 3200 онд хүмүүс тахиаг гаршуулан өндгийг нь хүнсэндээ хэрэглэж байжээ. Мөн МЭӨ 1400
Бид бүгдээрээ өндөг бол уургийн эх үүсвэр, амин хүчлийн тэнцвэртэй байдлыг хангагч гэдгийг мэднэ. Гэвч өндөг холестрины хэмжээг ихэсгэдэг гэсэн
1998 онд анхлан өндөгний импортоор гараагаа эхэлж байсан НВЦ компани одоо дотоодын өндөг үйлдвэрлэлийн талаас илүүг хангадаг томоохон үйлдвэрлэгч болсон
1998 онд анхлан өндөгний импортоор гараагаа эхэлж байсан НВЦ компани одоо дотоодын өндөг үйлдвэрлэлийн талаас илүүг хангадаг томоохон үйлдвэрлэгч болсон
Баян өндөгний үйлдвэрийн үйлдвэрлэж буй иоджуулсан өндөгт хийсэн хөндлөнгийн шинжилгээгээр нэг өндөгт 51мкг био иод агуулагдаж байгаа нь тогтоогдсон билээ.
Хүн, амьтны биед иод ямар хэлбэрээр оршиж байна яг тэр хэлбэрээр гарган авсныг био иод гэнэ.
Био Иод нь 300
ИОДЖУУЛСАН ТЭЖЭЭЛ ТАХИАНД ӨГӨХ АРГААР ИОДТОЙ ӨНДӨГ ГАРГАН АВНА.
2.БИО ИОД АШИГЛАН ИОДЖУУЛНА. БИО ИОД НЬ 300 ГРАДУС ХҮРТЭЛ ХАЛУУНД УУРШДАГГҮЙ
Иод дутагдал нь бие эрхтний өсөлт хөгжил, тархины үйл ажиллагаанд сөрөг нөлөө үзүүлдэг учир нь дэлхийн Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас
Олон сарын судалгааны үр дүнд суурилан Баян өндөгний үйлдвэрийнхэн Иоджуулсан өндгийг үйлдвэрлэн худалдаанд гаргасан билээ. Өнгөрөгч амралтын өдөр имарт дэлгүүрт