Өндөгний шараар хийдэг зайрмаг илүү өтгөн, зөөлөн амттай болдог гэсэн зөвлөгөөг уншаад дахин хийж туршихаар шийдэв. Энэ удаа ногоон цайтай зайрмаг хийлээ. Хийж үзсэн зайрмагны бүтэлгүйтэлээс суралцах нь,
- задгай хөөрүүлсэн сүү хэрэглэхгүй байх, пакет савлагаатай сүү хэрэглэх ,
- Өндөр тослогтой зөөхий хэрэглэхгүй байх 20 хувийн тослогтой байх, их тослогтой байх нь тосны гашуун амт илүү мэдрэгдэнэ
- Зайрмагны машинтай бол зайрмаг хийх саваа 12-24 цагийн турш хөлдөөгчинд байлгасан байх
- Зайрмагны хольцийг сайтар хөргөсний дараа машинд хийж ажиллуулах, яарвал даарна
- Зайрмагийг бэлдсэн даруйдаа амт нь хамгийн сайхан байна. Удаан хадгалах хэрэггүй 24 цагийн дотор идэх дуусгах хэрэгтэй.
Гарц: 6 хүнд хүрэлцээтэй
Орцонд:
- Өндөгний шар 3ш
- Сүү 380 мл
- Зөөхий (Сайн зөөхий) үүгээр хийж үзсэн болж байсан 350 гр
- Элсэн чихэр 150 гр
- Ваниллын охь өөрийн дураар 1 цайны халбага
- Ногоон цай пакеттай эсвэл задгай байж болно 4 уут
- Ус 60 гр
Хийх арга:
1. Ногоон цайг задлан буцалсан усандаа хийж хандална. Цай өтгөрөн ногоон өнгөтэй болно.
2. Дээрээс нь хүйтэн сүүгээ хийж хандална. Энэ үед хандалсан цайг гал дээрээс авна. Сүү цайг сайтар хандална.
үргэлжлэл: www.bulgaacafe.com
Холбоотой мэдээ