Нэгдүгээрт, өлсгөлөнг тэглэх зорилтыг үргэлжлүүлэн хэрэгжүүлэх.
Хоёрдугаарт, цагаан будааны үйлдвэрлэлийг улс орнууд харилцан туршлага судлах замаар хамтарч хөгжүүлэх.
Гуравдугаарт, далайн баялагийг оновчтой ашиглах буюу далайн гаралтай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг тэнцвэртэй хөгжүүлэхэд оновчтой бодлого хэрэгжүүлэх.
Дөрөвдүгээрт, хүнсний бүтээгдэхүүнийг хураан авахаас эхлээд хэрэглэгчийн гарт хүрэх бүх явцад хүнсний аюулгүй байдлыг хангах хэрэгтэйд олон улсын төлөөлөгчид, НҮБ санал нэгдсэн байна.
Харин Монгол Улсын хувьд хүлэмж байгуулахад Израйл улстай хамтрах, хүнсний хог хаягдлыг бууруулах кампанит ажилд нэгдэх зэрэг тодорхой шийдэлд хүрсэн байна. Тодруулбал, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагатай хамтран “Хүнсээ хэмнэе” кампанит ажлыг эхлүүлэхээр болжээ. Кампанит ажилд манай орноос хамтрах хүсэлтээ гаргасны дүнд ийнхүү шийдвэр гарсан бөгөөд энэ нь хүнсний хорогдол, хаягдлыг бууруулах чиглэлээр үндэсний хэмжээнд хэрэгжүүлэх ажлын үндэс суурь болох юм байна.