Хуучирсан мэдээ: 2013.07.23-нд нийтлэгдсэн

БоорцогMongolian
deep fried snacks
 



Орц:

• 6 аяга/800g -1kg гурил
• 225g давсгүй хайлуулсан масло
• 6 амны том халбага элсэн чихэр (90g)
• 1 амны жижиг халбага давс
• 1 амны жижиг халбага дрож
• 1 1/4 аяга/310ml бүлээн сүү
• 4 аяга ургамлын тос шарахад


Хийх
дараалал:

1. Шилэн аяганд бүлээн сүүн дээрээ дрожоо хийгээд 5 минут
байлгана.

2. Печинд маслогоо хайлуулна.

3. Том саванд гурилаа элсэн чихэр, давстайгаа сайн холино.

4. Хайлуулсан маслогоо гурил руугаа хийж сайн хутгана.
Сүүгээ мөн дээрээс нь хийн гурилаа зуурнаа.

5. 5 минут орчим сайхан эвэлтэл нухаад таглаатай саванд
хийн дулаан газар тавиж хөөлгөнө. Би шарах зуухан дотор нь хийгээд гэрлийг нь
асаагаад орхичихдог. 1- 1 1/2 цаг байлгаж хөөлгөнө.

6. Гурилаа хөөсний дараа гаргаж ирэн нухаад, элдээд дуртай
хэлбэр дурсээрээ хэрчинэ.

7. Тосоо 350F/175C хуртэл халаагаад шарна.

Боорцог
(Mongolian deep fried snacks)

Ingredients:

6 cup (800g -1kg) all purpose flour
8 oz (225g) of unsalted butter melted
6 tbsp (90g) of sugar
1 tsp salt
1 tsp yeast
1 cup (250ml) milk lukewarm
4 cups of vegetable oil for frying

Directions:

1. Pour 1 cup of warm milk into a small bowl, and stir in
the yeast. Allow the yeast mixture to stand until it forms a creamy foam layer
on top.

2. Melt the butter in the microwave until it’s just barely
melted, then stir the butter to finish the melting process.

3. Pour 6 cups of all purpose flour into the bow. Add 6
tbsp of white sugar and 1 tsp of salt mix them well.

4. Pour melted butter into the mixture mix for a few
minutes at low speed, or stirring with a wooden spoon. Pour yeast mixture to
the flour and stir until it forms.

5. Knead for about 5 minutes, or until smooth and elastic.
Place the dough into a greased bowl, and cover. Set in a warm place to rise
until double. 1 to 1 1/2 hours.

6. Once the dough has risen, punch down, and roll out on a
floured surface to about 1/4 inch thick.

7. Heat oil in a deep-fryer or large, deep skillet. to
350F/175C

8. Cut rolled flour into rectangular, diamond shapes. Fry
in the hot oil a few at a time until golden brown, 3-5 minutes per side. Remove
to drain on a paper towel, and allow to cool to room temperature and it"s ready
to eat.


Эх сурвалж: http://www.sweetkitchen.mn/

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж