
Ихэнх тохиолдолд уг өвчний халдварыг хүнсний бүтээгдэхүүнүүд дотроос сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, түүхий бяслаг, түүхий гамбургерын мах болон бусад бүх төрлийн түүхий махнаас авах боломжтой аж. Харин энэ удаагийн халдвар түүхий ногоо, жимсээр дамжин халдварласан байж болзошгүй гэж эмч, мэргэжилтнүүд үзжээ. Түүнчлэн лабораторын шинжилгээгээр уг өвчний халдвар нь антибиотикт тэсвэртэй болох нь тогтоогджээ. Тиймээс холбогдох албаны хүмүүс иргэдэд хүнсний ногоогоо болгож хэрэглэхийг зөвлөж, халуурах, гүйлгэх зэрэг шинж тэмдгүүд илэрвэл яаралтай эмчид хандахыг анхааруулжээ.
Б.Энхцэцэг