
2. Эрдэнэ шишийн болон төмсний чипс нь хvний бие организмд хамгийн хортой хvнсний бvтээгдэхvvнд тооцогддог. Чипс бол нvvрс ус, тос, гадуур нь өнгө будагч, амт оруулагч тvрхсэн хуурмаг холимогоос өөр юу ч биш. Тиймээс шарсан төмс, чипс нь цадахаас өөр ямар ч сайн зvйлгvй.
3. Амтат хийжvvлсэн ундаа бол элсэн чихэр, цэвэр химийн хий бөгөөд хортой бодисыг биед хамгийн хурдан тараадаг. Хийжvvлсэн амтат ундаа нь өндөр тунгаар сахар агуулсан байдаг. Энэ нь нэг шилэн аяганд дөрвөөс таван цайны халбага сахар хийгээд уухтай адил. Иймээс хийжvvлсэн ундаа уугаад таван минут өнгөрөв vv vгvй юу ам цангаж эхэлдэг юм.
4. Шоколадны найрлагад асар их хэмжээний калори бvхий химийн нэмэлт бодисууд, генийн хувиргагч бvтээгдэхvvн, будагч болон нэр гаргагч бодис орсон байдаг.
5. Зайдас болон бvх тєрлийн хиам. Махан хиам нь амттайн хэрээр хамгийн хортой хvнс. Хиаманд гахайн гадар өөх, сало, дотор өөх зэрэг биед удаан задарч шингэдэг өөх тос ихээр ордог. Энэ бvх өөх, махны эвгvй амт, vнэрийг амт оруулагч, vнэр гаргагчаар дардаг юм.
6. Хонь, vхэр, гахайн өөхтэй мах нь судасны хананд холестриний товруу vvсгэдэг. Ингэснээрээ хvний бие организмыг амархан хөгшрvvлж, зvрх судасны євчлєлд хvргэдэг.
7. Майонез нь хамгийн их илчлэгтэй хvнсний бvтээгдэхvvн. Үvнд их хэмжээний өөх тос, нvvрс ус, будагч бодис, орлуулагч бодисууд агуулагдана. Хvний биед хортой муу нөлөө vзvvлдэг бvтээгдэхvvнд зөвхөн майонез ороод зогсохгvй кетчуп, төрөл бvрийн соус, амтлагчууд ордог байна.
8. Бэлэн хоол. Энэхvv цэвэр химийн бvтээгдэхvvн нь бие организмд тэр дундаа ходоод гэдэсний vйл ажиллагаанд асар их хортой vйлчлэл vзvvлдэг.
9. Давс бол даралт бууруулдаг, хvчлийн тэнцвэр алдагдуулдаг,ялгарсан хорыг биед хуримтлуулдаг муу нелєєтэй. Манай өвөг дээдэс давс 99 хувь муу, нэг хувь сайн vйлчилгээтэй гэж vздэг байсан. Тэгэхээр давсыг аль болох бага хэрэглэх нь зvйтэй.