Олон үндэстний хорхой шавьжаар хийдэг сонин
содон, хачирхалтай хоолнуудын зургаас орууллаа. Цох, эрвээхэй, царцаа,
аалз, өт гэх мэтэд загасны мах, бусад шим тэжээлт махнуудаас ч илүү
уураг байдаг гэнэ. Мөн авгалдайнд хүний биед хэрэгтэй маш олон төрлийн
витамин, минералууд агуулагдсан байдаг юм байна. Энэ утгаараа ч олон
улсын үндэсний эмчилгээний хоол хүнсэнд хорхой шавьж, авгалдайнууд
багтдаг болов уу. Их шижгийн харагдаж байгаа ч биед тустай гэдгээр нь
авч үзвэл идэж болох л байх гэж бодож байна.
Үргэлжлэл