Шорлог хэрхэн хийх вэ?

Хуучирсан мэдээ: 2010.04.01-нд нийтлэгдсэн

Шорлог хэрхэн хийх вэ?

Орц:
Хонины мах 500 гр,
сонгино 100 гр,
улаан лооль юмуу, өргөст хэмх 200 гр,
нимбэг 1ш,
уксус 1х/х,
тос 1 х/х.

Бэлтгэх арга
Хонины махыг 25-30 гр хиртэй дөрвөлжин хэрчиж, паалантай саванд хийн,
хар повоор, хэрчсэн сонгино, уксус, лаврын навч, нимбэгний хүчил,
давсаар амтлан, сайн хольж хутгаад, сэрүүн газарт 5-6 цаг байлгана.
Махыг амт орж, зөөлөрсний дараа шоронд хийж завсраар нь сонгино, чанасан
төмс, улаан лооль, өргөст хэмхээс аль сонгосныг хавчуулж модны задгай
гал дээр шарж болгоно. Жигд болгохын тулд сайн эргүүлж тойруулах
хэрэгтэй. Таваглахдаа шортой нь тавиарай.

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж