Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Сар шинийн баярын өдрүүдийн дараа тавгийн идээнийхээ хэвийн боовыг ашиглан бялуу, кекс хийх тохиолдол элбэг байдаг. Тэгвэл хүнсний технологичид хэвийн боовыг дахин ашиглаж, нарийн боов хийхийг эрүүл мэндэд хортой хэмээн үздэг байна.

Тухайлбал, хэт боловсруулсан цагаан гурилтай, ханасан тосонд хайрсан хэвийн боовыг сар шинийн баярын өмнө худалдан авч, багадаа тав хоног тасалгааны хэмд байлгадаг.

Ингэснээр ханасан тос ихтэй бүтээгдэхүүнийг буталж, өндөг болон, сахартай зуурч дахин хэрэглэх нь эрүүл мэндэд сөргөөр нөлөөлөх учир аль болох бялуу, кекс хийхээс татгалзах мөн шарж болон жигнэж хэрэглэхгүй байхыг мэргэжилтнүүд анхааруулж байгаа юм. 

Хэвийн боовыг 75 хувиас ихгүй агаарын харьцангуй чийглэгтэй, +20-оос доошгүй хэмтэй орчинд 15 хоног хадгалж хэрэглэхийг зөвлөж байна.

Энэ мэдээнд өгөх таны сэтгэгдэл?
3
ХахаХаха
2
ХарамсалтайХарамсалтай
1
ЗөвЗөв
0
ХөөрхөнХөөрхөн
0
ГайхмаарГайхмаар
0
ТэнэглэлТэнэглэл
0
БурууБуруу
Баярлалаа!

Холбоотой мэдээ

4 сэтгэгдэл

News.mn сайтад сэтгэгдэл оруулахад анхаарах зүйлс

Avatar

Нэргүй 2025-03-06 43.242.243.92

Хөлдөөгчид хэр удаан хадгалж болох юм бол.

Avatar

Эрхэмсэг 2025-03-06 59.153.113.235

Өгөөж ХК боовоо 3 сар хадгалж хэрэглэж болно гэсэн байна лээ. Наадам хүртэл иднэ ээ ккк

Avatar

Нэргүй 2025-03-06 202.131.234.123

үйлдвэрлээд сар жил болсон боовоо зарсаар байхад наадах чинь бүтэхгүй мэдээлэл байна даа. удсан боовоо тосонд умыуулж өнгийг нь сэргээгээд зарсаар байгаа.

Avatar

з 2025-03-06 202.126.90.250

+20-оос доош хэм байлгүй дээ

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж