Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Хэвийн боовыг 15-аас дээш хоног хадгалахгүй байхыг зөвлөж байна

Сар шинийн баярын өдрүүдийн дараа тавгийн идээнийхээ хэвийн боовыг ашиглан бялуу, кекс хийх тохиолдол элбэг байдаг. Тэгвэл хүнсний технологичид хэвийн боовыг дахин ашиглаж, нарийн боов хийхийг эрүүл мэндэд хортой хэмээн үздэг байна.

Тухайлбал, хэт боловсруулсан цагаан гурилтай, ханасан тосонд хайрсан хэвийн боовыг сар шинийн баярын өмнө худалдан авч, багадаа тав хоног тасалгааны хэмд байлгадаг.

Ингэснээр ханасан тос ихтэй бүтээгдэхүүнийг буталж, өндөг болон, сахартай зуурч дахин хэрэглэх нь эрүүл мэндэд сөргөөр нөлөөлөх учир аль болох бялуу, кекс хийхээс татгалзах мөн шарж болон жигнэж хэрэглэхгүй байхыг мэргэжилтнүүд анхааруулж байгаа юм. 

Хэвийн боовыг 75 хувиас ихгүй агаарын харьцангуй чийглэгтэй, +20-оос доошгүй хэмтэй орчинд 15 хоног хадгалж хэрэглэхийг зөвлөж байна.

Энэ мэдээнд өгөх таны сэтгэгдэл?
2
ХахаХаха
1
ЗөвЗөв
1
ХарамсалтайХарамсалтай
0
ХөөрхөнХөөрхөн
0
ГайхмаарГайхмаар
0
ТэнэглэлТэнэглэл
0
БурууБуруу
Баярлалаа!

Холбоотой мэдээ

2 сэтгэгдэл

News.mn сайтад сэтгэгдэл оруулахад анхаарах зүйлс

Avatar

Нэргүй 1 цагийн өмнө 202.131.234.123

үйлдвэрлээд сар жил болсон боовоо зарсаар байхад наадах чинь бүтэхгүй мэдээлэл байна даа. удсан боовоо тосонд умыуулж өнгийг нь сэргээгээд зарсаар байгаа.

Avatar

з 5 цагийн өмнө 202.126.90.250

+20-оос доош хэм байлгүй дээ

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж