Уламжлалт цагаан сарын баяраар хүмүүс буузаа кетчуп болон төрөл бүрийн халуун ногоотой амтлагчаар хачирлаж иддэг. Тэгвэл Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төвөөс өвөл, хаврын улиралд сэрүүн чанартай хүнс буюу халуун ногоотой кетчуп, кимчи, даршилсан ногоо гэх мэт амтлагч хэрэглэх нь биеийн тамир тэнхээ, дархлааны системийг сулруулдаг талаар мэдээлжээ.
Кетчупний шошгод үнэлгээ хийхэд орц найрлагад хадгалах хугацааг уртасгагч дараах нэмэлтүүд орсон байдаг. Тодруулбал, цууны хүчил /E260/ 94.4 хувь, сүүний хүчил /E270/ 38.9 хувь агуулдаг байна. Тиймээс кетчупны оронд өргөст хэмх, улаан лооль, дүрлэг шөл, давс, сонгино хийж бууз, махтайгаа хамт хэрэглэх нь зохимжтой. Мөн амтлагчны оронд сонгино, саримс, нимбэг гэх мэт эрүүл, энгийн зүйлсээр амталгаагаа хийж өөрийн эрүүл мэндэд анхаарахыг зөвлөж байна.
Нэргүй 3 цагийн өмнө 103.212.119.136
тэнэгүүд мундахгүй юм даа
Нэргүй 7 цагийн өмнө 64.110.154.180
Buuziig guriland boox n buruu gesen
Нэргүй 11 цагийн өмнө 202.126.89.230
таваг дүүрэн хагархай бууз өгөх н дээ энэ зураг дээрхь эмэгтэй хэхэээ
Нэргүй 2025-03-05 103.212.119.252
SADARLI SEKSEER80955877VANXANDI
Нэргүй 2025-03-05 210.148.94.144
Хуцаад байгаа ч
Нэргүй 2025-03-05 103.212.119.252
ANUSDI80955877
Нянбактер 2025-03-05 202.9.46.114
11/26-нд бүгд битүү шөл уу гэж улиад байсан улаантнууд бас сар шинийн буузыг хаашаа харж сууж байгаад юутай цуг идэхийг нь заах нь, зориуд америк кетчуп дусааж байгаад хойд биш өмнөд солонгос кимчи хийж иднэ япон васаби түрхэнэ
Нэргүй 2025-03-05 203.91.115.44
За! Тэрийгээ яахаа эрхбиш бид өөрсдөө мэдийдаа. Бууз зэргийн юмаа яаж идэхээ өнөөдөртөө бид мэдэж байна. Яаж гаргахаа ч бас багцаалж байна. Харин та нар энэ төрийн толгойд гарсан угсаатны цөөнхүүдэд төсвөөс хэрхэн гулгуулбал зохистой байх талаар лекц уншаач!