1. Шарсан үхрийн мах болон төмсийг
холиж идэхгүй байх: Шарсан үхрийн мах болон төмсийг холиж идвэл ходоод
гэдсэний чадавхыг муугаар нөлөөлдөг.
холиж идэхгүй байх: Шарсан үхрийн мах болон төмсийг холиж идвэл ходоод
гэдсэний чадавхыг муугаар нөлөөлдөг.
2. Сонгиныг дүфүтэй холиж
идэхгүй байх: Дүфүнд хадгалагдаж байгаа кальц болон сонгинын дотрох
өвсний хүчил нийлээд өвсний хүчлийн кальц болж ходоодны шингээлтийг
харшилдаг.
3. Буурцгийн ээдмийг өндөгтэй холиж идэхгүй байх:
Өндөгний уураг болон буурцгийн ээдэм дэх инсулин нийлбэл энэ хоёр эдийн
шим тэжээл алдагддаг.
4.
Өндгийг цайнд чанахгүй байх: Цайнд амьд бодисын шүлт байхаас гадна бас
хүчлийн эд агуулагдаж байгаа тул эдгээр нийлмэл эд нь өндөгний төмөрийн
элементтэй нийлбэл шингээлтэд муу.
5. Шарсан өндөгөнд амтны
охь үйхгүй байх: Тахианы шарсан өндөгөнд амтны охь үйвэл тахианы
өндөгний жинхэнэ үнэр амт нь өөрчлөгдөх буюу дарагддаг юм.
6.
Улаан лууван болон цагаан лууванг холиж идэхгүй байх: Цагаан лууванд
маш их амин дэм С агуулагдаж байдаг, гэвч улаан лууванд агуулагдаж
байгаа чийг бамыг эсэргүүцэх хүчлийн эд нь амин дэм С-д харш нөлөө
үзүүлдэг байна.
Үргэлжлэл