#COVID-19!!!
ДЭЛХИЙН ЭРҮҮЛ МЭНДИЙН БАЙГУУЛЛАГА /ДЭМБ/-ААС ГАРГАСАН ХООЛНЫ ЗӨВЛӨМЖ…
✅ Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
🔸🔸 Шингэний хэрэглээ:
👉 • Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух
👉 • Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
🔸🔸 Өөх, тосны хэрэглээ:
👉 • Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
👉 • Транс тос хэрэглэхгүй байх
👉 • Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
🔸🔸 Мах, махан бүтээгдэхүүн:
👉 • Халуун шөлтэй хоол идэх
👉 • Өндөг
👉 • Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
👉 • Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх
🔸🔸 Жимс, хүнсний ногоо:
👉 • Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
👉 • Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх
🔸🔸 Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
👉 • Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
👉 • Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
👉 • Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
🔸🔸 Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
👉 • Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
👉 • Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
ЭХ СУРВАЛЖ: СБД
Холбоотой мэдээ