Монголчууд баяр ёслолын үеэр бууз, мах, нийслэл салат гэх мэт илчлэг өндөртэй хоол хүнсийг ихээр хэрэглэснээр хоол боловсруулах эрхтнүүд ачаалал авч, “хоолны шингэц муудах” асуудалтай тулгардаг.
Хоол шингэхгүй байх үед гэдэс дүүрэх, хэхрэх, батга гарах, жин нэмэх, амнаас эвгүй үнэр гарах, цээж хорсох гэх мэт шинж тэмдгүүд илэрдэг. Энэ нь эрүүл мэнд болон гоо сайханд сөрөг нөлөөг үзүүлж болно. Тиймээс хоолны шингэцийг сайжруулахын тулд хийжүүлсэн усыг өдөр тутмын хэрэглээ болгосноор гайхалтай үр дүнд хүрнэ /Эх сурвалж: www.healthline.com/ гэдгийг эрдэмтэд судалгаагаар баталсан байдаг.
Хамгийн зөв бүтэцтэй хийжүүлсэн усыг сонгон хэрэглэж заншвал маш олон төрлийн өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх боломжтойгоос гадна арьсыг эрүүл байлгахад ч мөн нөлөөлдөг байна. Хийжүүлсэн ус нь ходоод гэдэсний хэвийн үйл ажиллагааг дэмжиж, хоолны шингэцийг сайжруулахаас гадна амны цангаа тайлах, өтгөн хаталтыг бууруулах болон хоолны дуршил багасгаж, илүүдэл жингээ хасахад тань туслах юм.
#ХУЖИРТ_БӨМБӨЛӨГТЭЙ_УС_ТАНЫГ_СЭРГЭЭНЭ
#МОНГОЛ_ХҮН_БҮР_ЭРҮҮЛ_БАЙГ!
Холбоотой мэдээ