– Хүүхдийн хоолыг ууранд жигнэж, ус, сүүнд чанаж бэлтгэнэ
– Нухсан эсвэл маш жижиг хэрчсэнмашиндсан илчлэг, тэжээллэг хоолыг бэлдэж өгнө
– Нэмэгдэл хоолыг хүүхдэд зориулан тусгайлан бэлдэж өгнө
– Нэг удаад хангалттай хэмжээний хоол өгнө
– Тараг, будааны зутан зэрэг хоолыг бэлдэхдээ элсэн чихэр, давсыг маш бага нэмнэ
– Цайны оронд хярам, буцалсан ус, жимсний өөрсдөө бэлдсэн шүүс өгнө
– хүнсний бүтээгдэхүүн ба нэмэгдэл хоолны нэр төрлийг олшруулах, түүний дотор жимс, хүнсний ногоо хангалттай өгнө
– Гэр бүлийн хоолноос өгөхдөө жижиглэн нухаж өгнө
– Хүүхдийн хоолыг амандаа зажилж өгч болохгүй