Баян өндөгний үйлдвэрээс шинээр худалдаанд гаргаад удаагүй байгаа иоджуулсан өндгөнд ОХУ-ын “Холбооны хүнсний системийн шинжлэх ухааны төв”-ийн /ФГБНУ/ эрдэмтэд иодын агууламж тогтоох шинжилгээ хийжээ. Шинжилгээний дүнгээр нэг өндөгт 50 мкг био иод /иодтирозин/ агуулагдах ёстойгоос 51.55±22мкг. Өндгийг болгосны дараа био иодын агууламж алдагдаагүй гэсэн дүгнэлт гарсан байна.
Тус шинжлэх ухааны төв Монголын эрдэмтэдтэй био иодын хэмжээг тогтоох аргачлалыг хуваалцсан бөгөөд тун удахгүй био иодоор иоджуулсан бүтээгдэхүүний хөндлөгийн хяналтын шинжилгээг дотооддоо хийх нөхцөл бүрдэх юм.
Холбоотой мэдээ