Эмэгтэйчүүд минь харвиндаа, эрчүүд маань гүзээндээ баяртай гэж хэлэх цаг тун ойрхон байна шүү.
1.Хивэг нь хоол боловсруулах эрхтэнг цэвэрлэнэ.
2.Хоол хүнсний хэрэглээг амин дэмээр тэнцвэржүүлнэ.
3.Уургийн агууламж өндөртэй.А,В,Е амин дэмээр баялаг.
4.Хавдар болон хүнд үрэвслийн өвчин эмгэгээс урьдчилан сэргийлнэ.
5.Байгалийн минерал давс, кали, магни, фосфор, төмөр зэрэг хүний биед ашигтай бодисууд 10%-с доошгүй агуулагддаг.
6.Кали ихээр агуулдаг бөгөөд энэ нь зүрх судасны өвчинг эдгээж биеэс илүүдэл шингэнийг хөөх ач холбогдолтой.
7.Хивэгт агууладдаг магни нь судасны хана зузаарах, судас бүдүүрэхээс сэргийлнэ.
8.Цусан дахь чихрийн хэмжээг тогтворжуулна.
9.Нойр булчирхайн үйл ажиллагааг дэмжинэ.
Эхлээд уухад жаахан онцгүй буюу яг үнэндээ "баба"байдаг юм. Гэхдээ уух тусам "гого" санагдана. Бие хөнгөрөөд, цатгалан мэдрэмж төрөөд, гэдэс дотор цэвэрлэгдээд сайхан болно.
А.Найгалмаа