Жирэмсэн эх цадахдаа биш чанартай хүнс идэхдээ

Хуучирсан мэдээ: 2014.05.28-нд нийтлэгдсэн

ЗӨВЛӨГӨӨ

Жирэмсэн эх цадахдаа биш чанартай хүнс идэхдээ

Жирэмсэн эх цадахдаа биш чанартай хүнс идэхдээ

Зөв зохистой хооллолт нь жирэмсэн эх болон ургийн хэвлийн хөгжилд чухал нөлөөтэй. Жирэмсэн болмогц бодисын солилцоо эрчимтэй явагдаж хүүхдээ зэрэг хооллож байдаг учраас энэ үед энгийн үеийнхээсээ 15%-аар илүү хооллохыг шаарддаг. Иймээс цадахдаа биш хэр зэрэг чанартай, хэрэгтэй зүйл идэж байгаагаа хянаж зөвхөн шинэ, эрүүл хүнс хэрэглэх хэрэгтэй. Гэтэл бидний идэж буй хүнсний дийлэнх нь генийн өөрчлөлттэй, удаан хугацаанд хадгалсан, чанар, аюулгүй байдлыг хангаж чадахгүй хүнс болчихож. Нэгэн хоол судлаач “Генийн өөрчлөлттэй бүтээгдэхүүн идэж байна гэдэг нь өөрийгөө мутацад оруулж байна гэсэн үг” гэж хэлж байсан юм. Тэгвэл хэвлийд бойжиж буй бяцхан үрээ ч бас хордуулж байгаа нь ойлгомжтой.

Харин эрүүл хүнс үйлдвэрлэгч үндэсний үйлдвэрлэлийн нэг органик, чанартай, шив шинэ байдлаа үргэлж хадгалдаг “Оргио” тахианы мах эх, ураг хоёрт хэрэгтэй уураг, амин дэм, эрдэс бодисыг хангаж өгч чадна. Жирэмсэн эхэд уургаар баялаг хүнс нь хүүхдийн булчингийн хөгжилд чухал үүрэгтэй байдаг бол кальци, кали нь үр хөврөлийн шүд, мөгөөрс, яс үүсэхэд чухал нөлөөтэй. Тиймээс уураг, амин дэмийн агууламж өндөртэй “Оргио” тахианы мах шив шинэхэнээрээ таны гарт хүрч жирэмсэн эх таныг болон хэвлий дэх үрийг тань хамгаална.

Энэ мэдээнд өгөх таны сэтгэгдэл?
0
ЗөвЗөв
0
ХахаХаха
0
ХөөрхөнХөөрхөн
0
ГайхмаарГайхмаар
0
ХарамсалтайХарамсалтай
0
ТэнэглэлТэнэглэл
0
БурууБуруу
Баярлалаа!
NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж