Хуучирсан мэдээ: 2010.03.07-нд нийтлэгдсэн

Бид зөв хооллодог уу.

Хольж хэрэглэж болдоггүй идээ, ундаанууд:
Бүрэлдээгүй тараг, шинэ архи (шимийн архи)
Загасны мах идээд сүү уувал гэдэс өвдөнө.
Жимс идээд сүү уувал ходоодонд согог учирна.
Таргийг царцуу боов боорцогтой хольж идвэл ходоод муудна.
Тахианы өндөг, загасны мах
Буурцгийн зутан, бурам, тараг
Мөөгийг цагаан гичийн тосонд хуурах
Тахианы мах, тараг
Балыг хар тостой хувь тэнцүү нийлүүлэх
Шинэ тосыг хүрэл саванд 10 хоног хийж тавих
Шар модны галд шарсан тогосны мах
Жоншийг идсэний дараа мөөг, боорцог идэх
Шар тосыг идсэний дараа хүйтэн ус уух
Маханд цагаан ба исгэлэн идээний үнэр халдсан
Чанасан махны уурыг гаргалгүйгээр 7 хоног бүрхэж тавьсан
Исгэлэн ба сүүг хамт идэх, урьдах нь шингээгүй байхад дахин идэх
Сүү, жимс нь хушга болон гүйлстэй зохицдоггүй.
өндгийг чихрийн охитой хольж идвэл тархины үйл ажиллагаа мууддаг.
Сонгиныг зөгийн балтай идвэл гэдэс өвдөнө.

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж