Хайлсан ус бодисын солилцоог сайжруулдаг

Хуучирсан мэдээ: 2010.03.03-нд нийтлэгдсэн

Хайлсан ус бодисын солилцоог сайжруулдаг

    Хүн хоол хүнсэндээ төрөл бүрийн найрлага, бүтэц бүхий лхоолхүнсийгхэрэглэдэг. Байгалийн гаралтай нь байхад, шинжлэхухаантехнологийгашиглан хурдан хугацаанд гаргаж авсан хүнсний зүйлс ч элбэг. Бүхий л хоолхүнсээ өөрийн гараар гэртээ бэлдэх цаг завгүй хүмүүстэртэйтэргүйнийтийн хоолны жороор бэлтгэсэн хоол хүнсийг хэрэглэхээсөөраргагүйболдог. Ийм нөхцөлд гэдэс дотроо тогтмол цэвэрлэж занших ньэрүүлбайхнэг үндэс болоод байна.
   
    Гэдэс дотрыг цэвэрлэх хамгийн шалгарсан зүйл нь ус юм. Гэхдээзүгээрнэгусны хоолойноос гарч байгаа ус биш. Усны хоолойноос гарч байгааусньхотыг хэрэн тавьсан төмөр хоолойгоор урсч, төрөлбүрийншүүлтүүрийгдамжин, дээрээс нь хлороор баяжуулагддаг учраасүхэжсэнбайдаг.
   
    Дэлхийн цуутай загвар өмсөгчид, жvжигчид, дуучид ус ихуусныхааачаарзалуу сайхан харагдаж байгаа тухайгаа харамгүй ярьж, өдөртхоёроосдоошгvй литр ус уухыг зөвлөдөг. Ус бол бие махбодод юугаарчорлуулшгvйэлемент юм. Цэвэр, гэссэн ус байнга хэрэглэдэг өндөруулынбүсэд амьдардагхүмүүсийн дархлаа сайн байж, төрөл бүрийн аминдэмхэрэглэхшаардлагагvй байдаг. Учир нь, гэссэн ус хvний эстэй адил, нарийнбvтэцтэйбайдаг байна. Ийм усыг хүний бие махбод “төрөл садан” мэтхvлээнавдаг аж. Хайлсан ус бие махбодод ормогцоо нягтаршиж, хуучинэсүүдийгбодисынсолилцоог эрс нэмэгдvvлж, түргэн цэвэрлэж, залуужуулдаггэжэрдэмтэдүздэг. Хайлсан ус үргэлж хэрэглэвэд ажлын чадвар дээшилдэг.

    Гэрийн нөхцөлд хайлсан усыг бэлтгэхэд огт ядах зүйлгvй. Таердөөусхөлдөөгөөд л боллоо. Ингэхдээ усаа тагтай битүү савандхийжхөлдөөгөөрэй. Эс тэгвэл хөргөгчинд хадгалагдаж байгаа бусадхүнснийзүйлийн үнэр усандшингэнэ. Нэг удаад нэг литрээс илүү ус хөлдөөххэрэггүй. Хөлдөөсөн усаахөргөгчөөс гарган тасалгааны хэмд хайлуулааддөнгөж гэсэхус үед нь уувалүр дүнтэй. Мөсөө түргэн хайлуулахын тулдхалааж болохгүйгэдгийгсанаарай. Халаасан ус нь чанараа алддаг.

NewsMN Гар утасны хувилбар Татах
NEWS.mn

Мэдээллийн эх сурвалж