Орц: 2 порц
- 250 гр спагетти гоймон
- масло
- 1 ш сонгино, арилгаад жижглэн хэрчсэн (shallot)
- 2 хумс сармис, арилгаад бяцлаад жижиглэн хэрчсэн
- 6 зүсэм bacon, хэрчсэн
- 2 ш өндөг
- 142 мл крем (single cream)
- 25 гр пармежан бяслаг, үрсэн
Бэлтгэх нь:
Давстай усанд гоймонгоо хийн уутан дээрх зааврын дагуу чанаж al dante болгоно.
Гоймонгоо чанах зуураа багахан масло хайруулын тавганд хийн хайлуулна. Сонгино, сармис, гахайн махаа нэмээд 5-7 минут хуурна. Өндгөө кремтэйгээ холиж нийцүүлээд ихэнх бяслаг ахиухан хар перцээр амтлана.
Гоймонгоо шүүгээд сойлгүйгээр буцаан гоймонгоо чанасан савандаа хийгээд бэлтгэсэн карбонара соусаа хийж хутгаж нийцүүлнэ. Спагеттигээ 2 тавганд хувааж таваглаад үлдээсэн пармежан бяслагаа тараан цацаж чимэглээд сервислэнэ.
http://gal-togoond.blogspot.com/