Орц:
- 200 гр labne бяслаг
- 250 гр бууцай
- 1 хумс сармис, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
- 2 амны халбага чидун жимсний тос
- 2 амны халбага нунтагласан хушига
- давс, улаан перц
Бэлтгэх нь:
- Бууцайгаа угааж цэвэрлээд жижиглэн хэрчинэ.
- Тосныхоо 1 амны халбагагийг хайруулын тавганд хийн халаана. Бууцайгаа нэмээд ширүүн гал дээр хэсэг хуурч болгоод гал дээрээс авна. Болгосон бууцайгаа хэсэг хөргөнө.
- Бүлээссэн бууцайгаа нэг саванд хийгээд бяслаг хушига, сармисаа нэмж нийцүүлнэ.
- Нийцүүлсэн хаядаригаа таваглаад үлдсэн чидун жимсний тосоо дээгүүр нь хэсүүлээд улаан перц цацаад бүлээнээр нь эсвэл хөргөгчинд хийж хөргөөд сервислэнэ.
http://gal-togoond.blogspot.com/